50 000 лева без ДДС ще струва концертът на обичания френски

...
50 000 лева без ДДС ще струва концертът на обичания френски
Коментари Харесай

Община Пловдив приготви 50 000 лв. за концерта на Ричард Клайдерман

50 000 лв. без Данък добавена стойност ще коства концертът на обичания френски пианист Ричард Клайдерман в Пловдив, който ще се организира на 29-ти май. Общината ще подписа контракт за организацията на събитието с " Кантус Фирмус " АД, чийто автентичен притежател е медийният и рекламен необут Красимир Гергов дружно с Владимир Брусарски и Васил Димитров.
Фирмата на Гергов, Брусарски и Димитров има контракт с импресариото на изпълнителя Ричард Клайдерман - Оливие Тусен, с който се задължава да провежда концертното зрелище в Пловдив и наема на изпълнителя. Изпълнителят пък е длъжен да реализира концерта дружно с негов екип.
Събитието е част от Календара на културните събития на Община Пловдив за 2021 година и ще се организира в зала „ Колодрум “.
В програмата присъединяване ще вземе пианистът и 10 локални музиканти – реализатори на струнни принадлежности – шест цигулки, две виоли и две чела. Роялът ще е „ Ямаха “.
Ангажиментът на уредника съгласно подписания с общината контракт е роялът да е съвършено измит и квалифициран, акордиран в деня на концерта и един час преди него, в случай че е неотложно. Негова задача е да обезпечи логистично превозването на апаратурата и техническия екип, съпътстващ актьора, да обезпечи превозването на Ричард Клайдерман от и до летище София.
„ Ще се проведе 3-часова подготовка на Клайдерман и струнните реализатори на 28 май, следобяд, в случай че се постанова такава в Пловдив. Ще бъде обезпечено електрическо пиано. Струнните реализатори ще бъдат в залата три часа преди отварянето на вратите за подготовка и саундчек “, е посочено в документите, с която се разпорежда на „ Кантус Фирмус “ осъществяването. 
От нея се чака да отопли сцената, която да е оборудвана с електрически, видео и звукови уреди за качествено осъществяване на музикалната стратегия. От двете страни на сцената ще бъдат ситуирани статични камери и две до три видео стени, които да демонстрират ръцете и профила на Ричард Клайдерман.
Дрескод за всички мъже реализатори е черен фрак, бели ризи, черни обувки и папийонка.
Организацията на събитието ще се подкрепи от доброволци, които ще се грижат за спазването на противоепидемичните ограничения и насочването на феновете до местата за сядане и излизане от залата.
Ангажимент на сдружението на Гергов е цялата организация по посрещане, настаняване и изхранване на участниците.
Столичната публика пък ще има удоволствието да чуе сантименталния пианист на 31-ви май в зала 1 на НДК.
Предварително е известно, че пианистът приготвя едно доста особено шоу със селекция от обичани шлагери, нови композиции и аранжименти на типичен произведения.

Припомняме, че невероятната концертна кариера на Ричард Клайдерман стартира през 1976 година, когато продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на " Балада за Аделин ". В лицето на никому незнайния тогава Филип Паже - рожденото име на пианиста, Тусен открива огромния гений, трансформирал се в звезда от международна големина. " Балада за Аделин " бива продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на върховете на Гинес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР